söndag 30 maj 2010

Dagens middagstips

Gjorde en jättegod fisksoppa nyss! Tog det jag hade hemma så det blev:

skala och slanta: ca. 1 kg potatis, 1 stor palsternacka, 1 stor gul lök och vitlök efter smak
Fräs det i rikligt med olja
Tillsätt ca. 1 liter kokande vatten (kallt går också bra, men tar längre tid)
Tillsätt 1-2 fiskbuljongtärningar, fänkålsfrön, salt och peppar
När potatisen är kärnig så tillsätt 4 portionsbitar lax.

Låt koka i ca. 5 minuter tills laxen är klar. Servera med hemgjord aioli och ett gott bröd!!

Jag skickade stefan och köpa ägg, hos grannen. Jag kan alltså se hönsen som värpt äggen från våran gård. Av det gjorde jag min egen aioli, lätt som en plätt!

Receptet kommer en annan gång, ska slå tillbaka till top model nu, see ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar